Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 18 dec 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: de klassieke spoom met sorbetijs en champagne

We duiken vandaag in de wereld van de spoom. Dit bijzondere ‘gerecht’ mag namelijk absoluut niet ontbreken tijdens een meergangendiner. Het verfrissende drankje wordt geserveerd als tussengerecht. Spoom neutraliseert namelijk de smaak in de mond, zodat je klaar bent voor de volgende gang.

Er is een breed scala aan soorten spooms. Vandaag kiezen we voor de klassieker met sorbetijs en mousserende wijn. Deze variant is niet al te zoet. De verfrissende elementen in het drankje spoelen de smaak van sterke kruiden weg. Serveer deze drank daarom ook na een gerecht die vraagt om verfrissing. Bijvoorbeeld deze gekonfijte kabeljauw met pompoenpuree en kerstkruiden. De zoetere spoom, zoals de sgroppino wordt ook wel eens geserveerd voor of zelfs als nagerecht.

Budgetproof

Met de feestdagen worden er heel wat boodschappen binnengehaald. Ligt een goede champagne buiten jouw budget? Dan kun je ook kiezen voor een andere mousserende wijn. Onze voorkeur gaat uit naar Cava of Prosecco. Liever helemaal niet niet aan de alcohol? Dan kan je de bubbels vervangen door bruiswater of een alcoholvrije wijn.

Spoom
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Hoe maak je de klassieke spoom

Zet de glazen enige tijd van te voren in de koelkast, zodat ze koud worden. Het drankje moet namelijk ijskoud gedronken worden. Hierdoor behoudt spoom zijn temperatuur beter. Vergeten om de glazen in de koelkast te zetten? Zet de glazen dan kort in de vriezer, voor zo’n 10 minuten.

Haal het sorbetijs 15 minuten van tevoren uit de viezer, om op temperatuur te komen.

Schep 4 grote bollen sorbetijs over de gekoelde champagneglazen. Schenk de champagne over het ijs tot het glas vol is. Serveer de spoom direct.

Spoom
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Meer drankjes voor kerst:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.