Chocolade-s’more-meringuetaart van Donna Hay

Als dé Donna Hay een moderne bakbijbel uitbrengt, weet je dat je ‘m moet hebben. In Modern Baking geeft de wereldberoemde Australische thuiskok je de heerlijkste recepten die passen in een modern leven.

In Modern Baking vind je snelle en eenvoudige bakrecepten, gezondere bakrecepten, klassiekers en alles daartussenin. Van zoet tot hartig. En natuurlijk: heel veel taarten, koekjes en cakes! Wij mogen dit recept voor een indrukwekkende chocolade-s’more-meringuetaart met je delen. Maak ‘m voor Kerstmis!

Chocolade-'smore-meringuetaart

Chocolade-s’more-meringuetaart

Maal de koekjes fijn in een foodprocessor. Voeg de boter toe en draai tot alles is gemengd. Druk het koekjesmengsel met de bolle kant van een lepel op de bodem van een ronde pievorm van 18 cm (1 liter). Zet tot gebruik in de koelkast.

Verwarm de chocolade en room al roerend in een middelgrote sauspan op laag vuur tot je een gesmolten, gladde massa hebt. Schenk in de vorm en zet 45 minuten in de koelkast of tot de massa is opgestijfd.

Breng voor de topping 330 gram suiker, de wijnsteen en het water in een kleine sauspan op hoog vuur aan de kook, draai het vuur laag en laat zonder te roeren 3–4 minuten iets inkoken tot je een siroopachtig mengsel hebt. Klop de eiwitten in een keukenmachine op de hoogste stand tot zich zachte pieken vormen. Voeg nu steeds 1 eetlepel tegelijk van de rest van de suiker toe en klop 30 seconden voor je de volgende schep suiker toevoegt. Schraap de wanden van de kom schoon. Schenk nu geleidelijk, in een dun, gestaag straaltje en met de keukenmachine nog steeds op de hoogste stand, de suikersiroop erbij en klop nog 3–4 minuten of tot je een stevige, glanzende massa hebt.

Schep de meringue op de taart. Verhit even met een kleine keukenbrander of zet de taart 30 seconden onder de grill, zodat de meringue bovenop karamelliseert. Snijd in punten en dien op.

Tip 1: Meringues maken is een kunst op zich. Weeg de eiwitten zorgvuldig af, want denk eraan: niet alle eieren zijn even groot.

Tip 2: Deze taart is het lekkerst als hij vers is.

Modern Baking van Donna Hay

Modern Baking van Donna Hay (uitgeverij Spectrum) ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 35,- euro. 

Meer recepten van Donna Hay:

Voor 6 tot 8 personen:

  • 250 gram kant-en-klare moutkoekjes (plain sweet malt biscuits, te koop in webwinkels; eventueel vervangen door andere biscuitjes)
  • 125 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 600 gram pure chocolade, in stukjes
  • 375 ml single cream

Voor de marshmallow-meringuetopping:

  • 440 gram fijne kristalsuiker
  • 1⁄2 theelepel wijnsteen
  • 125 ml water
  • 150 ml eiwit (ongeveer 4 eieren), op kamertemperatuur+
Reageer op artikel:
Chocolade-s’more-meringuetaart van Donna Hay
Sluiten