Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 1 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Snelle en voedzame chocolade proteïne muesli bowl

Klaar voor een healthy kickstart? Deze snelle en voedzame pure chocolade proteïne muesli bowl geeft je superveel energie in de ochtend, én het is nog een smakelijk begin van je dag ook.

Je kunt de dag natuurlijk beginnen met alleen een kop koffie en een stuk fruit, maar waarom maak je er niet een feestje van? Deze muesli bowl klinkt misschien fancy, maar je hebt ‘m eigenlijk in een mum van tijd op tafel staan.

De muesli van Zonnatura in deze bowl bestaat uit vier verschillende soorten 100 % biologische volkoren granen: een voedzame basis zodat je je dag goed begint, dus. Verrijkt met pure chocolade krijg je zo een heerlijke biologische mix in je kommetje, zonder onnodige toevoegingen.

Het recept

Doe de ingrediënten voor de bowl in een krachtige blender. Zet de blender aan tot alles egaal is en zo dik als yoghurt of kwark.

Is de substantie te dik? Doe er wat meer amandel- of hazelnootrijstdrink bij. Is -ie te dun? Doe er dan een klein beetje meer avocado, banaan en bonen bij. Giet het in een diep bord.

Dan is het tijd voor de toppings! Maak een lekkere mix van zoet en hartig, en zacht en krokant. Zoals banaan en appel gemixt met crunchy Zonnatura muesli met pure chocolade. Maak het bord mooi op, zodat jouw ontbijt een klein feestje wordt vroeg in de ochtend!

Muesli bowls in Amsterdam

Dit recept werd ontwikkeld door de chefs van Sunny’s Breakfast Bar, een pop-up all-day breakfast bar in Amsterdam. Hier eet je lekkere en voedzame bowls op basis van Zonnatura-producten, zoals de muesli met pure chocolade.

Deze pop-up bar is overigens van tijdelijke aard; als je er nog heen wilt moet je snel zijn, de zaak is namelijk maar t/m 14 februari geopend aan de Eerste Sweelinckstraat 20.

De ster van de menukaart? Dat zijn de nieuwe cereals met pure chocolade. Alle mueslibowls in de pop-up store zijn rond dit product gemaakt.

In samenwerking met Zonnatura

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.