Culy Homemade: smeuïge noedels met pindakaas, buikspek en knapperige peultjes
Smeuïge noedels zijn precies wat je nodig hebt voor een hartverwarmende maaltijd. Gooi er wat knapperige peultjes en boterzacht buikspek doorheen en je avond kan niet meer stuk. Beloofd!
Groenten willen nog weleens te zacht worden in een noedelgerecht. Om dat te voorkomen koken we de peultjes héél kort voor in kokend water (blancheren). Hierdoor zijn ze gaar, maar blijven ze ook heerlijk knapperig. Precies wat je wil hebben in een gerecht met smeuïge noedels.
Recept: smeuïge noedels met pindakaas en peultjes
- Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar heen. Zet opzij voor later.
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep ze uit de pan en spoel af met koud water zodat ze niet verder garen.
- Blancheer de peultjes 2 minuten in kokend water en spoel ook deze af met koud water. Gooi het kookvocht van de peultjes/noedels niet weg!
- Snijd de speklappen in hapklare stukken. Zet een koude koekenpan op laag vuur. Bestrooi de stukjes speklap met zout en bak ze heel rustig aan in een droge pan zodat ze mals blijven.
- Voeg zodra het vlees begint te kleuren de saus toe. Roer goed door elkaar heen.
- Zodra de saus begint in te dikken voeg je de gekookte noedels en de peultjes toe.
- Draai het vuur uit en roer alles goed door elkaar heen. Als het geheel te dik en plakkerig is, voeg je wat kookvocht toe. Het gerecht moet lekker smeuïg zijn!
- Verdeel de noedels over twee borden en strooi de gehakte koriander en pinda’s over het gerecht heen.
- Leg als laatste een partje limoen aan de zijkant van het bord en knijp dat naar smaak over je noedels heen.
Meer noedelrecepten:
- Culy Homemade: snelle noedelsoep met kip en spinazie
- Culy Homemade: snelle noedels met broccoli en biefstukreepjes
- Culy Homemade: noedels in Singapore-stijl met garnalen en char siu