Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 16 aug 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: simpele kipspiesjes van de bbq met tamarinde en citroen

Nog op zoek naar een lekkere manier om je kipspiesjes (voor de bbq) te marineren? Wij bedachten een marinade met tamarinde en yoghurt. Perfect om deze simpele kipspiesjes mee te maken.

De stukjes citroen eet je niet op, maar die geven wel een lekkere frisheid aan de kipspiesjes.

Wat te doen met tamarinde: van pindasaus tot citroentaart

Simpele kipspiesjes van de bbq
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Simpele kipspiesjes van de bbq

Leg de satéprikkers een tijdje van tevoren in een bakje water; dit voorkomt dat ze vlamvatten op de barbecue.

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom en voeg de stukjes kip toe. Laat 30 minuten tot een uur marineren.

Snijd een stuk of 3 lente-uien in stukken van ongeveer 5 cm lang. Snijd de rest van de lente-uien in dunne ringetjes.

Steek de barbecue alvast aan.

Rijg de stukjes kip aan de spiesjes en wissel ze af met de stukjes bosui en citroen. Leg de kipspiesjes op de hete bbq en laat ze aan beide kanten grillen tot ze goudbruin en gaar zijn. Dat duurt maar een paar minuten.

Serveer de spiesjes op een schaal en bestrooi vlak voor het opdienen met de ringetjes lente-ui.

Meer kipspiesjes:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.