Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 13 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: snelle krokante scallion pancakes (hack!)

Heb je altijd al eens van die knapperige scallion pancakes willen proeven? Of ze zelf willen maken, maar geen zin om het deeg zelf te moeten maken? Komt dat even goed uit: we ontdekten een hack waarmee je snelle scallion pancakes kunt maken, zonder deeg te hoeven kneden. Het geheim? Dat delen we met liefde met je.

Scallion pancakes zijn dunne knapperige pannenkoekjes uit China en Taiwan. Cong you bing heten ze officieel, en ze worden gemaakt van een deegje (in plaats van een beslag, zoals Hollandse pannenkoeken) waar spikkeltjes lente-ui in zitten. Je eet ze bij het dimsummen of bij de borrel, met een dipsausje erbij.

Het deeg hoort een beetje kruimelig te zijn, maar ook gelaagd en een beetje elastisch. Voor deze snelle scallion pancakes gebruiken we een pakje kant-en-klare (ronde) gyozavellen uit de diepvries van de toko (niet te verwarren met wontonvellen, die ei bevatten) om dat effect te bereiken.

Het beste broodje van Brooklyn: de scallion pancake van Win Son

Scallion pancakes hack
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Snelle scallion pancakes hack

Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Meng ze in een kom met de sesamolie, five spice-poeder en zout.

Beleg een gyozavelletje met een schepje van het bosui-mengsel. Leg er een tweede velletje gyoza op en beleg dat weer met een schepje bosui. Dek af met een derde gyozavel.

Rol het iets plat met de deegroller, zodat de lagen aan elkaar plakken.

Kerf met een scherp mes een stuk of vier banen in het deeg (snijd niet helemaal door tot de bodem) en rol het deeg zo op tot een lang rolletje. Rol die deegrol op tot een slakkenhuisje. Druk plat met de muis van je hand en rol het deeg vervolgens met de deegroller weer iets uit.

Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de scallion pancakes aan beide kanten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Bestrooi ze met nog een beetje zout en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.

Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dipsaus in een kommetje.

Goede scallion pancakes-hack, hè? Doop de pannenkoekjes lekker in de dipsaus en geniet. Heerlijk met een biertje erbij.

Meer Aziatische borrelhapjes:

Snelle scallion pancakes hack
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.