Culy Homemade: de allersnelste burrata-salade met perzik en tomaat
De zomer op je bord: dat krijg je met deze burrata-salade met perzik en tomaat. Zo simpel dat je het bijna geen recept kunt noemen en op z’n lekkerst op van die warme zomerdagen als het zonnetje schijnt.
Je kunt voor deze salade zowel wilde perziken als ‘gewone’ perziken gebruiken: wat je lekker vindt! Voor een verrassende twist kun je die zelfs even op de barbecue of grill leggen.
Laatste tip: vervang de tomaten een keer door oertomaten in verschillende kleuren en van verschillende rassen. Daar wordt deze salade extra mooi (en extra lekker) van!
Culy Homemade: simpele maaltijdsalade met nectarines, Burrata en munt
Burrata-salade met perzik en tomaat
- Halveer de perziken en verwijder de pit. Snijd ze in stukjes en doe ze in een kom.
- Verwijder de aanzet van de tomaten en snijd ze in partjes. Doe ze bij de perziken in de kom. Hussel door elkaar met een scheut olijfolie, zout en peper en de blaadjes basilicum.
- Schik de perzik en tomaat op twee bordjes. Scheur de Burrata in stukjes en verdeel die over de bordjes. Maak eventueel af met nog wat extra olijfolie.
Dit is de beste manier om een kern uit een tomaat te snijden
Meer burratasalades:
- Culy Homemade: burrata salade met citrus en pijnboompitjes
- Culy Homemade: salade met aardbei, Burrata en getoaste amandel
- Salade van burrata en pompoen met peterseliepesto