Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 26 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Basics: rum punch (Jamaicaanse punch uit een kan)

Jamaicaanse rum punch is een ultiem zomers recept. Lees: een fruitige cocktail die precies is waar je zin in hebt op een hete zomerse dag of zwoele zomeravond. Deze Jamaicaanse variant is Culy’s Ogechi’s favoriet, eentje vol tropische smaken als ananas, citrus, grenadine √©n natuurlijk… rum.

Rum punch

Punch is een goede shortcut naar een feestelijk drankje zonder gedoe. Je kunt ‘m namelijk 24 uur van tevoren bereiden en je hoeft niet elke cocktail afzonderlijk shaken. Dus heb je een barbecue, picknick of feest op de planning? Dan mag deze tropische drank niet ontbreken.

De Jamaicaanse rum punch is een verfrissende drank met ananas, diverse citrusvruchten en rum. Onmisbaar in dit recept is grenadine: siroop van rode vruchten. Hierdoor krijgt de cocktail niet alleen een mooie rode kleur, maar ook een extra fruitige smaak. Grenadine vind je in de supermarkt of bij de slijterij. Kun je het niet vinden, of heb je zin in een leuke twist? Verwissel het het eens met granaatappelmelasse uit de (Turkse) supermarkt.

Je eigen versie

Het fijne aan de rum punch is bovendien dat je ‘m helemaal eigen kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld ook kokosrum toevoegen, of een paar pimentkorrels voor meer kruidigheid. Extra sprankelend kan ook: met bruiswater of mousserende wijn. Het basisrecept krijg je van ons, aan jou om daar verder mee te experimenteren.

Tip: wil je de rum punch van tevoren bereiden? Dat kan een dag van tevoren, maar je wacht best met de citrusvruchten en de maraschinokersen. Voor de smaak is het ‘t beste om die pas √† la minute toe te voegen.

Jamaicaanse rum punch
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

De makkelijkste cocktail voor de feestdagen: een grote schaal punch!

Culy’s recept voor rum punch

  1. Neem er je mooiste karaf bij en zet alle ingredi√ęnten klaar. Giet ananassap, sinaasappelsap, witte rum, donkere rum, limoensap en grenadinesiroop in de karaf en meng de rum punch goed (bv. met een lange roerlepel voor cocktails).
  2. Vul de karaf aan met ijsblokjes, alle schijfjes citrus en maak af met maraschinokersen.
  3. Zet de rum punch op tafel en vul de glazen met ijsblokjes. Giet vervolgens de tropische drank in de glazen en decoreer met extra maraschinokersen en schijfjes citrusvrucht of ananas.
Jamaicaanse rum punch

Nog meer makkelijke cocktails:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox ūü•ė

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.