Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 8 mei 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: Midden-Oosterse pickles van ingelegde knolraap

Knolraap, meiraap, meiknolletje: er zijn heel veel namen voor die leuke paars-witte knolletjes die je in het voorjaar te kust en te keur tegenkomt. In het Midden-Oosten zijn ze vooral populair in ingelegde variant, als die neonroze Midden-Oosterse pickles die op je broodje shoarma, falafel en sabich gaan. Staat fantastisch en smaakt ook nog eens verrukkelijk. Ze zijn supermakkelijk om te maken, daarom deelt Culy het recept.

Nog even over die knolraap: dat is dus geen koolraap. Maar die kun je wel op dezelfde wijze inmaken. Het kan zelfs met daikon of andere radijs-achtige groenten. Dus laat je daar niet door weerhouden.

Wat is het verschil tussen koolraap, knolraap en koolrabi?

Ingelegde knolraap Midden-Oosterse pickles
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Midden-Oosterse pickles van knolraap

Schil de knolraap en snijd ‘m in repen van ongeveer een centimeter dik. Doe hetzelfde met de biet.

Doe het water en het zout in een sauspannetje en breng aan de kook. Voeg ook de laurierblaadjes toe en roer tot het zout is opgelost. Haal het water van het vuur en laat het helemaal afkoelen.

Roer dan de azijn door het zoute water.

Stop de knolraap, rode biet en knoflook in de schone weckpot. Giet de vloeistof erbij en maak de pot dicht.

Laat de ingelegde meiraap zo 5 dagen staan op een droge plek. Bewaar de pot daarna in de koelkast. Ze blijven ongeveer een maand goed.

Serveer de pickles bij shoarma, falafel of sabich.

Meer Midden-Oosterse inspiratie:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.