Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 26 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: (restje) gehakt in slawraps met hoisin en sriracha

Dit is een superleuk recept voor een etentje of een interactief diner. Ook handig: je kunt er het restje van ons gehaktbrood met hoisin-glazuur voor gebruiken. Zet kommetjes klaar met rijst, slablaadjes, sauzen en kruiden en laat iedereen zijn eigen slawraps vullen. Eten met je handen verplicht.

Heb je nog een restje over van ons gehaktbrood met hoisin-glazuur, dan kun je daar dit recept mee maken. Het is trouwens zó lekker, dat je het gehaktbrood er ook speciaal voor kunt maken.

Tip: in plaats van een broodvorm of cakevorm kun je het gehakt dan ook bakken in een (vierkante) ovenschaal. Dat geeft nog meer oppervlakte voor een krokant korstje.

Zelf hoisinsaus maken doe je zo (supermakkelijk!)

Gehakt in slawraps
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Gehakt in slawraps met hoisin en sriracha

Houd het gehaktbrood warm tot gebruik. Maak je dit recept met een restje gehaktbrood, warm het dan eerst even op. Wij zouden zeggen: tijdig uit de koelkast zetten, daarna ongeveer 10 minuten in een oven op 180 graden, afgedekt met aluminiumfolie.

Kook de rijst gaar en schep ‘m daarna in een kom. Houd warm.

Rijst koken: met deze tips word jij een pro!

Snijd ondertussen de komkommer en bosui in hele dunne reepjes. Zet ze in kommetjes opzij.

Was de sla, haal de blaadjes los en droog ze in een slacentrifuge. Leg ze in een schaal.

Snijd het (restje) gehaktbrood in dunne repen. Pak een slablaadje, vul met wat rijst en leg er een stukje gehakt op. Vul verder met de komkommer en bosui en maak af met wat hoisinsaus en sriracha.

Gehakt in slawraps

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.