Willem van Santen
Willem van Santen Recepten 30 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Ragù bolognese uit het nieuwe Foodies Magazine

Bolognesesaus is een traditionele saus, afkomstig uit de regio Emilia Romagna in Italië. Het oorspronkelijke recept stamt uit de vijftiende eeuw. Ragù is een verzamelnaam voor een stoofsaus op basis van vlees, groenten en sofrito. Ragù alla bolognese is een variatie op de ragù, en tevens de populairste.

Dit recept is afkomstig uit het huidige nummer van Foodies: Foodies 50 klassiekers. Daarin vind je naast dit recept voor ragù ook weer een column van Culy over Indische invloeden op ons eten. Nog niet gezien? Hol snel naar de supermarkt en haal ‘m nog in huis.

Ragu bolognese
Bron: Willem van Santen (Foodies Magazine)

Ragù bolognese

Bereidingstijd: ca. 3 uur 

1. Verhit de olie in de pan en fruit er de ui en de knoflook ca. 10 minuten op laag vuur in. Bak de pancetta, de bleekselderij en de wortel ca. 5 minuten boven matig vuur mee.

2. Zet het vuur hoger en voeg het gehakt en de kippenlever toe. Bak het in 6-8 minuten bruin. Blus het gehakt af met de rode wijn.

3. Voeg, als al het vocht is verdampt, de passata, de bouillon en de melk toe. Doe er de takjes kruiden bij. Laat op laag vuur ca. 2 uur met het deksel op de pan zachtjes sudderen.

4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met zout. Verwijder de kruidentakjes. Giet de pasta af, maar bewaar enkele eetlepels van het kookvocht. Meng de pasta en wat kookvocht met de saus en verwarm nog kort door. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over diepe borden en bestrooi royaal met Parmezaanse kaas.

Foodies 50 Klassiekers ligt nu in de winkel en is te bestellen via foodiesmagazine.nl.

Cover Foodies Italië

Pre-order Foodies Italië

Ook leuk: met de ragù uit het aprilnummer knipoogt Foodies alvast naar hun Italiënummer, het jaarlijkse nummer waarmee de redactie (denkbeeldig) afreist naar het land van pizza, pasta en cannoli. Een magische uitgave waarmee je wegdroomt naar de Italiaanse keuken, ieder jaar weer. Iets om je op te verheugen dus!

Tip: pre-order je Foodies Italië vóór 3 april, dan hoef je geen verzendkosten te betalen. 14 april verschijnt ‘ie dan al op je deurmat.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.