Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 17 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: ragoutbakjes 2.0

Hoe je ragoutbakjes extra feestelijk maakt? Door ze te vullen met garnalenragout, een hoop groene kruiden en gezelschap te geven van dille-olie, zalmeitjes en citroencrème bijvoorbeeld. Hoe indrukwekkend dit tafereel er ook uitziet, in minder dan een halfuurtje zet je deze kerstklassieker al op tafel.

En daarmee zijn deze ragoutbakjes 2.0 het ideale voorgerecht bij de feestdagen, en ‘ns wat anders dan de klassieke vulling met vlees.

Ragoutbakjes met garnalenragout
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Ragoutbakjes 2.0

Maak eerst de dille-olie. Mix de olie met de dille en een snuf zout in een blender of maatbeker en (staaf)mix tot een groene massa.

Roer voor de citroencrème de crème fraîche met de citroenrasp- en sap. Doe het geheel in een spuitzak en leg even koud.

Voor de garnalenragout:

Maak daarna de garnalenragout. Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer goed met een houten lepel. Blijf gedurende enkele minuten roeren, op laag vuur.

Schenk de wijn er beetje bij beetje bij en roer met een garde. Doe hetzelfde met de visbouillon, beetje bij beetje. Doe dit ten slotte ook met de slagroom. De saus is als het goed is mooi gebonden.

Voeg de garnalen en de dille toe en breng op smaak met zout, peper en de citroenrasp.

Tijd om de borden op te maken. Verdeel de bakjes over de borden en vul elk bakje met wat van de ragout. Leg er wat van de dille, dragon en peterselie bovenop.

Spuit de citroencrème in toefjes rond het ragoutbakje en lepel op elk toefje een beetje van de foreleitjes. Druppel tot slot wat van de dille-olie op elk bord en serveer onmiddellijk.

Ragoutbakjes met garnalenragout
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer feestelijke voorgerechten?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.