Redactie
Redactie Recepten 24 okt 2012
Leestijd: 1 minuut

Prachtige witte rozentaart met creamcheese frosting

Naomi, blogger van According to Noes, heeft een prachtige rozentaart gemaakt en deelt haar recept nu met jullie.

De rozentaart, hij is al met weinig benodigdheden te maken en ziet er toch heel chique uit. Heb je de werkwijze al onder de knie? Dan pas je hem heel makkelijk aan met extra smaken of kleuren.

De cake heb ik gemaakt van biscuitdeeg omdat het lekker luchtig is. Je kunt deze mix kopen in vanille of chocoladesmaak; hij heeft alleen ei en water nodig als toevoeging. Heb je liever een taart van een gewoon cake beslag? Geen probleem! Je kunt zelfs kiezen voor red velvet cake of een combinatie met cheesecake, net wat je lekker vindt.

Voor de vulling en frosting heb ik gekozen voor een creamcheese frosting. Deze smaakt net wat frisser dan een botercrème frosting en daardoor lekker bij het chocolade biscuitdeeg van deze taart. Als je de taart zelf gaat maken kun je natuurlijk allerlei combinaties maken met bijvoorbeeld botercrème frosting, smaakjes en vruchten(jam).

Zorg met het decoreren dat je de taart eerst een gladde laag frosting geeft voor je de rozen gaat aanbrengen, hierdoor heb je een mooie egale ondergrond. Daarna gebruik je een spuitzak met grote stervormige tip, bijvoorbeeld de 1M van Wilton, om de rozen te maken. Heb je wat open plekjes? Deze vul je gewoon op met een mooie toef!

Met deze taart vind ik het zelf erg leuk om een groot kleurcontrast te hebben tussen je frosting en cake, een leuk verrassingseffect als je de taart aansnijdt.

Om die reden heeft deze taart klassieke witte rozen met een chocolade biscuitdeeg. Natuurlijk kun je de kleuren ook omdraaien of vanille biscuitdeeg kleuren, de mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos. Zolang je het zelf maar leuk en lekker vind!

Veel bakplezier!

DSC00772-1024x768DSC00785-1024x768

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.