Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 8 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: pompoenmoussaka

Wij hebben de indruk dat moussaka nog wel ‘ns een suf imago heeft. Waarom dat is? Geen idee. Toch hopen we het gerecht met dit recept in een hipper jasje te stoppen. De aubergine vervangen we door dunne plakken pompoen in het gezelschap van ‘n béchamel met flink wat feta. En als je weet dat pompoen en feta een goed huwelijk vormen, dan weet je dat dit recept een erg smakelijk kostje oplevert.

Wat wij bovendien zo lekker vinden aan deze pompoenmoussaka is dat er flink wat rode ui ingaat. Gekaramelliseerde rode ui welteverstaan, traag gestoofd in een laagje olie. Dat wil je toch gewoon op je bord?

pompoenmoussaka
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Pompoenmoussaka

Maak eerst de béchamelsaus. Smelt de boter op medium vuur in een grote pan en voeg de bloem toe. Doe de melk er beetje bij beetje bij en roer continu met een garde. Na ongeveer 10 minuten begint de saus in te dikken. Haal van het vuur en voeg de eieren toe, maar blijf goed roeren. Roer er tenslotte ook de feta en de nootmuskaat door. Kruid af met zout en peper.

Karamelliseer de uien op een laag vuur in een scheut olijfolie, zo’n 15 à 20 minuten. Stoof ondertussen de schijfjes pompoen in een andere pan, tot ze een mooi goudbruin kleurtje hebben.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Gebruik een borsteltje om een ovenschaal in te vetten met olijfolie. Vul de bodem met een laagje pompoenschijfjes en kruid af met zout en peper. Verdeel er een laagje van de gekaramelliseerde uien over en schenk er 1/3 van de béchamel over. Herhaal dit proces tot de ovenschaal gevuld is en eindig met een laagje béchamel.

Bak de pompoenmoussaka 35 à 40 minuten in de warme oven, tot de béchamel hier en daar bruin begint de kleuren.

Maak af met de verse kruiden en serveer de pompoenmoussaka onmiddellijk.

Meer recepten met pompoen?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.