Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 2 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Lowlander pompoencarpaccio met gember-pompoen mayonaise & krokante pompoenschil-chips

Van deze pompoencarpaccio werden we instant blij. Want wie bedacht heeft om daar een gember-pompoen mayonaise bij te serveren, is een genie. Maak deze vegetarische carpaccio als voorgerecht bij een herfstdiner of kerstdiner (of verwen jezelf met een heerlijke lunch) en serveer er een Lowlander Autumn I.P.A. bij voor de ultieme pairing.

De biermakers van Lowlander bedachten een recept dat perfect past bij hun herfstbiertje.

De gedroogde cranberries voegen een vleugje zoetigheid toe, terwijl de gembermayonaise een typisch verwarmend en kruidig herfstgevoel geeft. Door te garneren met verse bieslook en gerijpte geitenkaas is dit het perfecte voorgerecht voor iedere herfst happening. Heerlijk bij het aangename bittertje en subtiel zoete karakter van de Lowlander Autumn I.P.A.

Vegetarische pompoencarpaccio
Bron: Lowlander

Pompoencarpaccio

1. Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.

2. Leg de hele pompoen op een bakplaat en plaats deze gedurende 50 minuten in een voorverwarmde oven. Wanneer je gemakkelijk met een vork in de pompoen kan prikken, weet je dat ‘ie gaar en zacht genoeg is.

3. Haal de pompoen uit de oven en laat deze afkoelen. Eenmaal afgekoeld, verwijder je de schil en bewaar deze om later chips van te maken.

4. Maak ondertussen de ingelegde uien. Voeg water, azijn en suiker toe aan een steelpannetje en zet op laag vuur. Verhit tot de suiker is opgelost en giet dit mengsel vervolgens over de gesneden uien. Zet opzij om af te koelen.

5. Voor de chips: scheur de schil in grove stukken en meng met olijfolie en zout. Rooster deze vervolgens in een voorverwarmde oven gedurende 20 minuten. Houd het goed in de gaten om te voorkomen dat het aanbrandt!

6. Snijd de pompoen in dunne, ronde plakjes van 1 cm; leg de pompoenslierten opzij.

7. Karameliseer de helft van de plakjes met een brander en verdeel zowel de gekarameliseerde als de gebakken plakjes afwisselend over vier borden.

8. Maak de mayonaise door de geraspte gember en 1 el pompoenslierten te mengen.

9. Bouw de carpaccio op door de pompoenplakjes te bestrooien met (uitgelekte) rode uien, gedroogde cranberries, wat dotjes gember-mayonaise, verse bieslook en geschaafde geitenkaas.

10. Maak af met een drizzle olijfolie, pompoenschil chips en een flinke hoeveelheid versgemalen zwarte peper!

Vergeet niet te serveren met de Lowlander Autumn I.P.A. voor de ultieme pairing.

Tip!

In plaats van pompoenschil chips kun je de pompoenpitten ook roosteren voor een krokante bite. Besprenkel met olijfolie, zout en peper en rooster 15-20 minuten op 175 graden celsius tot ze krokant en goudbruin zijn.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.