Pizza zonder pizzakorst (pizza in een kom)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F12%2FDSC06053-2.jpg)
Tomaat, salami, mozzarella en oregano: lijken die ingrediënten nou niet verdácht veel op die van een pizza? Nou, dat doen ze. Alleen leggen we ze hier voor één keer niet op een pizzabodem, maar in een kom. Dat wil dus zeggen: geen gedoe met deeg kneden, nul risico op zompig pizzadeeg: deze pizza in een kom is puur comfort.
Het idee voor deze pizza in een kom vonden we in één van de recepten van Nigel Slater, die toffe Britse tv-chef. Wij vonden ‘t simpelweg te mooi om niet naar onze Culy-hand te zetten en het recept met jullie te delen.
Voor dit recept marineer je de mozzarella (kwestie van eventjes in de koelkast zetten). Daarna bak je alle ingrediënten die normaal op een pizzabodem gaan in een ovenschaal. Een supermakkelijke pizza-bowl dus!
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F12%2FDSC06032.jpg)
Pizza in een kom
- Scheur de mozzarella in reepjes en doe ze in een mengkom. Doe ook de basilicum, peterselie, olijfolie, zout, peper en oregano bij de kom en roer door elkaar. Dek de kom af en zet 1 tot 4 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor tot 200 graden.
- Neem er weer een mengkom bij en doe er de tomaten, de basilicum, de geraspte parmezaan, de olijfolie en de broodkruimels in. Roer goed door elkaar. Stort dit in een ovenschaal en strooi er nog een extra laagje broodkruim over.
- Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verdeel nu de mozzarella over twee kommen, schik er de salami bij en verdeel het tomatenmengsel over de kaas. Maak de pizza in een kom af met verse basilicum en citroenrasp.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F12%2FDSC06053-2.jpg)
Meer pizza-ideeën?
- Winterse pizza met aardappel, boerenkoolpesto en pistache
- Naanpizza met een restje Japanse curry & kaas
- Plaatpizza met ricotta, aardappel en chorizo