Redactie
Redactie Diner 11 okt 2012
Leestijd: 1 minuut

Pittige pompoensoep

Dit receptje komt van Lindsey Boog van de blog Dailylin en is zeker op z’n plaats op dagen die gevuld zijn met regen, regen en nog eens regen (welkom in Nederland!).

Doe de pompoen 10 minuutjes in de magnetron op 750 watt, het is niet noodzakelijk maar hierdoor wordt het schillen een stuk makkelijker.

Schil vervolgens de pompoen en verwijder de zaden en pitten met een lepel. Snijd de aardappel, ui en pompoen in dobbelsteentjes en bak op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie, gember, currypasta, de groene peper, gemalen peper en zout.

Blus de pompoen af met de bouillon, kook gaar en pureer tot een glad mengsel met een staafmixer. Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel goed warm worden, serveer de pompoensoep met vers bruin brood.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.