Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 18 sep 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: pan con tomate met ansjovis (een lekker hapje dat je in 10 minuten klaar hebt)

Pan con tomate met ansjovis is een heerlijke twist op het bekende Spaanse brood met tomatenpulp. Extra lekker met een koud plakje boter én helemaal geoorloofd als lunch, wat ons betreft.

De Spaanse tapa van krokant brood met tomaat is een van de makkelijkste recepten die je kunt maken. En we zouden Culy niet zijn, als we daar niet een paar leuke twists aan zouden toevoegen!

Zo verrijken we dit recept voor pan con tomate met een scheutje sherryazijn, net als in de Spaanse soepen gazpacho en salmorejo. Én we voegen onze grote liefde ansjovis toe. Scherp gezout, en perfect in combinatie met een plakje koude boter. Die zal langzaam smelten, omdat het brood nog een beetje warm is.

Wij kozen hier voor ciabatta, maar je kunt ook kiezen voor een dikke snee zuurdesem, of je favoriete soort brood.

31x tapasrecepten waarmee je je altijd in de Spaanse zon waant

Pan con tomate met ansjovis
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Pan con tomate met ansjovis

  1. Gebruik je afbakbrood? Verwarm dan de oven voor op 180 graden en bak het brood eerst af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de ciabatta doormidden en besprenkel met olijfolie. Zet een grillpan op het vuur en rooster de ciabatta tot ‘ie krokant is. Gebruik je een gewone snee brood? Dan kun je het brood ook roosteren in een broodrooster voor een nog snellere pan con tomate!
  3. Pak er een blokrasp bij en snijd de tomaten doormidden. Rasp de tomaten boven een grote kom, zodat je een dikke tomatenpulp krijgt.
  4. Voeg zout, peper en een scheut sherryazijn  toe en roer goed.
  5. Wrijf de geroosterde ciabatta goed in met een teentje knoflook. Schep daarna de tomatenpulp erbovenop en giet er een flinke scheut olijfolie bij.
  6. Leg de plakjes koude boter op de pan con tomate en maak af met de ansjovisfilets.
Pan con tomate met ansjovis
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer lekkers met ansjovis:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.