Redactie
Redactie Diner 14 okt 2018

Onze favoriete ovenpasta’s (knapperig en met héél veel kaas)

Met een stomend bord pasta maak je ons op elk moment van de dag blij. Top je de pasta dan nog riant af met kaas en schuif je hem nog even in de oven… dan zijn we de rest van de avond content. Hier de lekkerste soorten ovenpasta op een rij.

Ovenpasta is perfect voor als er veel mensen komen eten. Je kan het zelfs ‘s middags of een dag van tevoren al klaarmaken en ‘s avonds nog even in de oven schuiven.

Tip: spoel wel de pasta na het koken goed af met koud water, anders heb je kans dat hij door gaart.

Knapperige korst

De knapperige bovenkant die ontstaat na een sessie in de oven, in combinatie met gesmolten kaas, is er eentje die onze harten sneller doet kloppen. Al helemaal als het buiten koud is en je met een groot bord warm comfort food in je handen binnen wil zitten.

Zalm

In deze ovenpasta met wilde zalm gaan maar een paar ingrediënten en hij staat dus snel op tafel. Perfect voor een doordeweekse dag waarop je wel zin hebt in een lekker bord troosteten.

pasta recept

Penne

Onze favoriete pasta om in ovenschotels te gebruiken is toch wel penne of rigatoni. Door de ribbels blijft de saus daar goed aan plakken en de uiteindes worden heerlijk knapperig gebakken. Deze versie met worst en spinazie doet het altijd goed, of ga voor deze variant met pompoen, ricotta en salie.

Lasagne

Deze ultieme lasagne van Jamie Oliver met krokante eend, bechamel van tallegio en spinazie is werkelijk to die for. Je bent er wel ongeveer de hele dag mee bezig…

Als je iets sneller klaar wil zijn probeer dan deze lasagne met lamsvlees, tomatensaus en crème fraiche of deze vega variant met courgette en aubergine.

Mac and cheese

Samen met lasagne is mac and cheese toch wel de ovenpasta der ovenpasta’s. Macaroni met romige kaassaus, knapperige topping van broodkruim en oh, die slierten kaas als je hem opschept. Wij beginnen al te watertanden….

Maak bijvoorbeeld onze simpele variant met belegen kaas. Of ga over de top met deze romige mac and cheese met knoflook en parmezaan.

Gevulde pasta

Sommige pasta is door zijn vorm vooral geschikt om te vullen, denk hierbij aan cannelloni of grote schelpen. De gevulde pasta in de oven doen maakt het wat ons betreft dan nog lekkerder.

Deze schelpen met vulling van gehaktsaus zijn een absolute crowd pleaser. Meer zin in cannelloni? Maak dan deze cannelloni gevuld met spinazie en ricotta of met spinazie, walnoten en knapperige salie.

Ook interessant: Dit is waarom je pastawater net zo zout als de zee moet maken

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Onze favoriete ovenpasta’s (knapperig en met héél veel kaas)
Sluiten