Culy Homemade: zo maak je Noilly Prat saus

Noilly Prat is een bekende soort vermout waar je een heerlijke saus mee kunt maken. Goddelijk bij een stukje vis! 

Kenmerkend voor vermout is dat er verschillende planten en kruiden aan zijn toegevoegd, die je allemaal terug proeft in deze droge, Franse wijn. Noilly Prat wordt bij de meeste grote supermarkten wel verkocht en natuurlijk bij de slijter. Kun je er niet aan komen? Gebruik dan een andere droge vermout.

Zo maak je de Noilly Prat saus

Zet een sauspannetje op matig vuur en kook de Noilly Prat, visfond, slagroom en knoflook in. De saus moet reduceren tot ongeveer tweederde. Dat duurt wel eventjes, trek er een half uurtje voor uit.

Serveer de saus vervolgens warm.

Noilly Prat saus

Saus voor 4 personen:

  • 100 ml Noilly Prat of andere droge Vermout
  • 200 ml visfond
  • 200 ml slagroom
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • Evt. zout en peper
Reageer op artikel:
Culy Homemade: zo maak je Noilly Prat saus
Sluiten