Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 24 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: nacho’s met gehakt en kaas uit de oven

Zo’n schaal nacho’s met gehakt en kaas uit de oven is niet alleen een fiësta voor het oog, maar ook voor je smaakpapillen. Super voor een feestje of om lekker met z’n tweeën (als je lief kunt delen…) te verorberen tijdens een avondje Netflix kijken op de bank. 

Wij maakten deze nacho’s met gehakt en kaas én met zelfgemaakte nachochips. Hoeft niet, mag wel.

Wat betreft de afdeling toppings: verse guacamole is natuurlijk the only way to go. Wij maken ‘m het liefst door twee rijpe avocado’s te prakken met het sap van een limoen, een fijngehakte tomaat (zonder zaadjes) en een snuf zout. Maar je kunt uiteraard ook je eigen (geheime) guacamole recept uit de kast trekken.

Salsa maken wij ook altijd simpel en snel: 3 of 4 tomaten fijnhakken (zonder zaadjes), een fijngehakte rode chilipeper erbij (zonder zaadjes), een fijngehakte teen knoflook, flinke snuf zout en peper en het sap van een limoen.

Trouwens: heb je geen zure room in huis, dan is Griekse yoghurt ook top als vervanger.

Nacho's met gehakt en kaas
Nancy van Batenburg voor Culy

Loaded veggie nachos met zelfgemaakte tortillachips

Zo maak je nacho’s met gehakt

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet een ovenschaal klaar en vet ‘m licht in.

Bak het gehakt rul in een koekenpan, op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en zet het vuur lager. Roer alles goed door en laat een minuut of vijf bakken, tot de ui zacht is.

Voeg dan de specerijen toe, de tomatenpuree en de bouillon. Roer en laat het eventjes zacht inkoken, ongeveer twee minuten.

Spoel de bonen en maïs af, laat ze even uitlekken en doe ze bij het gehakt in de pan. Laat kort meewarmen. Zet dan het vuur uit.

Verdeel de helft van de nachochips over de ovenschaal. Strooi de helft van de kaas erover. Schep het gehaktmengsel met de bonen en maïs op de nachochips. Heb je iets teveel? Houd het dan apart en schep het vlak voor het serveren nog op de nacho’s, zodat je goed kunt zien wat erin zit.

Dek af met de overige nachochips en bestrooi die weer met de rest van de kaas.

Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat 8 tot 10 minuten bakken, tot de chips goudbruin zijn en de kaas bubbelt.

Dien de nacho’s met gehakt op met een grote klodder zure room of yoghurt, guacamole en salsa. Maak af met de ingelegde jalapeño’s en wat takjes koriander. Eet meteen op.

Deze recepten voor nacho’s vind je vast ook lekker:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.