Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 2 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: Griekse maneštra (snelle orzo met tomatensaus)

Maneštra is een traditioneel Grieks gerecht dat wij unaniem bestempelen als comfort food. Het wordt ook wel de ‘Griekse risotto’ genoemd, omdat de pasta wordt gegaard in een tomatensaus. Hierdoor ontstaat een heerlijke romige en gebonden saus. Perfect voor die dagen waarop je zin hebt in een warme maaltijd die snel op tafel staat. Heerlijk met gekruimelde feta en groene kruiden.

Voor deze maneštra hebben we gekozen voor een vegetarische variant. De Grieken maken ‘m daarentegen ook wel eens met met vlees. Ook zin in wat vlees in je gerecht? Voeg dan tijdens het bakken 80 gram gehakt per persoon toe. Wil je gaan voor een luxe variant? Voeg dan lamsgehakt toe. Voor de budget-versie werkt kip, rund of varken ook.

Manestra
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je Griekse maneštra

Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is. Voeg daarna de knoflook en oregano toe. Bak 3 minuten op medium-laag vuur.

Voeg de orzo toe aan de pan en bak mee voor een paar minuten. Doe de tomatenpuree in de pan en roer goed door. Kook alles nog eens voor een paar minuten door, zodat zurigheid van de tomatenpuree afneemt in de maneštra.

Giet de rode wijn bij de pasta en laat deze verdampen. Voeg het blik tomatenblokjes toe en kook voor een paar minuten.

Voeg de rest van de kruiden en de suiker samen met de bouillon toe aan de pan. Kook de maneštra gaar in 15 minuten.

Schik de maneštra in een bord en verkruimel de feta eroverheen. Garneer met wat peterselie.

Manestra
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Meer recepten met orzo:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.