Emma Bering
Emma Bering Recepten 1 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

De lekkerste recepten voor boerenkool, hutspot en zuurkool

De laatste maanden van het jaar vragen toch wel om echte Hollandse gerechten zoals boerenkool, hutspot en zuurkool. Heerlijk voor een frisse herfstdag of een koude winterdag. Dus vandaag de lekkerste recepten voor boerenkool, hutspot en zuurkool. Tip: ze zijn nu ook nog in de bonus bij AH!

Zuurkoolstamppot met appel en rookworst

Tja, een echte zuurkoolstamppot kon in dit rijtje natuurlijk niet missen! Perfect voor op een doordeweekse dag en heerlijk met rozijntjes en appel. Natuurlijk kan een lekker stuk rookworst niet missen. Tip: er is nu ook vegetarische rookworst!

> Zuurkoolstamppot met appel en rookworst

stamppot boerenkool kerst

Stamppot met witte kool, boerenkool en bacon

Als je boerenkool op de traditionele manier wilt eten, dan is een stamppot het antwoord. Met stiekem toch een kleine twist in de vorm van witte kool voor extra vitamines. Een heerlijk maaltje op een herfstige dag. Een lekker en simpel gerecht, zonder teveel gedoe.

Culy Homemade: stamppot met witte kool, boerenkool en bacon

Broodje zuurkool met worst

Zuurkool een keer op een andere manier in een gerecht verwerken? Dat kan! Probeer dit broodje zuurkool met worst eens een keer. Het ziet er niet alleen uit als een feestje, de smaak is ook feestelijk!

Broodje zuurkool met worst

Pompoen hutspot met speklapjes

Hutspot hoeft natuurlijk niet alleen gemaakt te worden met wortel. Met dit recept geef je een leuke twist aan deze klassieke stamppot door er pompoen aan toe te voegen. Licht zoetig door de wortel en pompoen, romig door de mascarpone en hartig door het spek. Lekker!

Culy Homemade: pompoen hutspot met speklapjes

Bulgur met boerenkool en gehaktballetjes

Boerenkool saai? Dat dachten wij niet! Dit recept van ZTRDG.NL geeft er een leuke twist aan: bulgur met boerenkool en gehaktballetjes. Stevige kost, zonder dat het zwaar op de maag ligt.

Bulgur met boerenkool en gehaktballetjes van ZTRDG

hutspot

Hét lekkerste basisrecept voor hutspot

Nog nooit hutspot gemaakt? Dan is dit basisrecept perfect voor jou. Met een stukje worst, wat spekjes en heerlijke jus maakt jij de perfecte hutspot klaar. Een echte Hollandse klassieker.

Dit is hét lekkerste basisrecept voor hutspot

crostini met pastrami en zuurkool

Crostini met pastrami en zuurkool

Nog een lekker recept met zuurkool! Deze crostini met pastrami, zuurkool en mosterdmayonaise zijn het ideale hapje voor een brunch of een feestje. Weinig werk met een prachtig (en lekker) resultaat!

Culy Homemade: crostini met pastrami en zuurkool

Nog meer herfst/winter recepten?

Alwéér stamppot? Zo geef je een lekkere twist aan je prakkie

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
De lekkerste recepten voor boerenkool, hutspot en zuurkool
Sluiten