Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 4 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: lavendel spritz (je favoriete nieuwe zomercocktail)

Maak plaatst voor de lavendel spritz, jouw nieuwe favoriete drankje voor de zomer. Dit friszoete drankje ziet er niet alleen prachtig uit, het vervult ook al jouw dromen voor een cocktail die niet te zwaar is, maar lekker fris. Dus pak de cocktailshaker er maar weer bij, want het is cocktailtijd!

De lavendel spritz hebben we voor het eerst geproefd bij De Willem in Amsterdam. De volgende dag zijn we direct naar de slijterij gegaan om de benodigde ingrediënten te halen, zodat we met iedere borrel deze verfrissende drank kunnen bereiden. Want deze lavendel spritz is licht en verfrissend. En dat is precies hoe een goede zomerse cocktail hoort te zijn.

Mocht je nog op zoek zijn naar wat je erbij kunt serveren? Kijk dan vooral even naar deze handige lijst met de lekkerste hapjes voor warm weer.

lavendel spritz
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je de lavendel spritz

Lavendelsiroop

We maken voor deze lavendel spritz onze eigen lavendelsiroop, omdat we dat lekkerder vinden. Maar je kunt die ook halen bij de slijterij.

Zet een steelpannetje op het vuur. Voeg het water, de suiker, de lavendel en eventueel de paarse kleurstof toe. Breng dit zachtjes aan de kook. Haal de pan van het vuur zodra de suiker is opgelost. Laat de lavendel nog 10 minuten intrekken. Niet langer, want dan krijgt de siroop een zeepachtige smaak. Zeef en bewaar de lavendelsiroop in de koelkast voor maximaal een week.

De lavendel spritz

Pak je cocktailshaker erbij. Voeg als eerste ijs toe aan de cocktailshaker en ook alvast aan de glazen. Giet daarna de gin, lavendelsiroop en het citroensap in de shaker en eventueel de bevroren bosbessen voor extra kleur. Zet de deksel van de shaker erop en schud 10 seconden. Giet daarna de drank in de glazen, zonder de ijsblokjes en bevroren bosbessen.

Voeg een citroenschijfje toe voor decoratie in het glas. Om de lavendel spritz af te maken, giet je het glas vol met prosecco (of bruiswater). Serveer direct, zodat ‘ie lekker sterk en koel is.

lavendel spritz
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Lekker om erbij te serveren:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.