Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 19 mrt 2023
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: lassi met rozen, kardemom en pistache

Bij een Indiaas gerecht, als snel ontbijt of bij de (paas)brunch: deze lassi met rozen, kardemom en pistache kan eigenlijk altijd wel. Voor ons was het in ieder geval een openbaring toen we het drankje ontdekten, want sindsdien kwam dit nog veel vaker op ons menu staan.

Mango lassi is misschien wel de populairste smoothie van India, Pakistan en Bangladesh, en ook in de rest van de wereld is ‘t geen vreemd drankje. Minder bekend daarentegen is zijn rozekleurige tegenhanger met rozen en kardemom, iets wat ons een tijd geleden ook nog onbekend was. Zonde, want hadden we eerder geweten hoe verfrissend en dorstlessend zo’n lassi met rozen is, dan hadden we het drankje al veel vaker gemaakt.

Lassi met rozen en pistache
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Lassi met rozen, kardemom en pistache

Doe de ingrediënten voor de lassi in een blender (of gebruik een maatbeker en je staafmixer) en blend tot een gladde massa. Schenk de lassi met rozen in een glas en maak af met de rozenblaadjes en fijn gehakte stukjes pistache.

Lassi met rozen en pistache
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer lekkers uit de Indiase keuken?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.