Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 21 apr 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: lasagne van ravioli in een koekenpan (klaar in 10 minuten)

Zie je dat nou goed, slechts 10 minuten werk? Ja, dat zie je goed. En nee, de smaak komt daar niet onder te lijden. Dit is gewoon een razend makkelijk recept dat je in no time een erg smakelijk kostje oplevert. Lasagne van ravioli in een koekenpan it is.

Het recept voor deze lasagne van ravioli kwamen we tegen bij onze vrienden van The Kitchn. We wisten vrijwel meteen: dit willen we ook. Want hoe geniaal is dit recept eigenlijk? Amper werk, amper afwas en toch weer geweldig lekker. Bedankt, vrienden!

Het enige waar je op moet letten is dat je een ovenbestendige koekenpan gebruikt. En vergeet alsjeblieft niet om ovenwanten aan te trekken wanneer je de pan uit de oven haalt, je zou de eerste niet zijn met een culinaire brandwond…

lasagne van ravioli uit een pan
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Lasagne van ravioli in een koekenpan

Verwarm de oven op de grillstand.

Verhit een ovenbestendige pan op medium-hoog vuur en schenk er de peperoncinosaus, kerstomaatjes en het water in. Kruid af met zout en peper en roer goed. Als je op dit moment de behoefte voelt om je saus wat te pimpen met bijvoorbeeld een scheutje rode wijn, een beetje citroensap en/of verse oregano: laat je gaan.

Begint het te pruttelen? Voeg er dan ravioli aan toe en roer voorzichtig alles om. Zet het vuur desnoods iets lager. Laat ongeveer 3 minuten koken, tot de ravioli al dente is.

Voeg er de helft van de mozzarella aan toe en roer alles nog eens om. Schep er ook wat hoopjes van de ricotta bij. werk af met de andere helft van de mozzarella.

Zet dit 3 à 5 minuten onder de grill, tot de mozzarella bruine plekjes krijgt. Laat nog even 5 minuten afkoelen en werk af met verse basilicum.

lasagne van ravioli uit een pan
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy Homemade: lasagne van ravioli in een koekenpan (klaar in 10 minuten)
Sluiten