Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 30 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Kokoscurry met ananas uit Vega zónder pakjes & zakjes

Koken zonder pakjes en zakjes? Laat dat maar aan Karin Luiten over! Dat motto verdedigt ze al heel haar carrière lang (duik maar eens in haar kookboeken, je zult het zien), maar dit keer houdt ze ‘t voor de eerste keer ook compleet vegetarisch. Vega zónder pakjes & zakjes komt midden april uit, maar wij mogen nu al een aantal recepten met je delen. We trappen af met deze kokoscurry met ananas, spinazie en kikkererwten.

Want als er één gerecht is dat zich goed leent voor een vega variant, dan is het wel curry. En in de versie van Karin heb je alle garantie dat dit ook nog ‘ns een ontzettend lekker exemplaar gaat zijn.

Karin over deze kokoscurry met ananas: ”Alias kip-kerrie zonder kip. Geïnspireerd op die rare potten met gele smurrie uit de jaren ‘90, Chicken Tonight. Je zou denken dat die al lang niet meer bestaan, maar niets is minder waar. En tegenwoordig worden ze zelfs luidruchtig gepromoot voor met-zonder-kip. Dat kunnen we zelf toch echt beter, en lekkerder.”

kokoscurry met ananas uit Vega zónder pakjes & zakjes
Bron: Vega zónder pakjes & zakjes

Zo maak je de kokoscurry met ananas

Snipper de ui en knoflook. Verhit een flinke scheut olie in een wijde hapjespan en fruit ze samen zachtjes. Rasp de gember erboven.  

Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat goed uitlekken. Doe in de pan, samen met de kerrie, chilivlokken, zout en peper. Bak de kikkererwten al omscheppend op middelhoog vuur een minuut of 8-10 tot ze goudbruin en licht krokant zijn. De hele tijd roeren hoeft heus niet. 

Intussen is er tijd zat om de paprika en ananas in stukjes te snijden. Schep twee flinke lepels kikkererwten uit de pan voor de garnering en hou apart. 

Doe de paprika en kokosmelk in de pan, breng aan de kook en laat 30 minuten onder een deksel op laag vuur pruttelen.  

Kook intussen de rijst gaar in kokend water met wat zout en houd warm onder een deksel. 

Roer op het laatst de ananas door de saus en – hand voor hand – de spinazie, totdat die slinkt.  

Breng op smaak met rasp en sap van de limoen. Proef op zout en peper.  

Serveren: Strooi de achtergehouden kikkererwten over de saus. Serveer met de rijst.  

Vega zónder pakjes & zakjes

Vega zónder pakjes & zakjes (Fontaine Uitgevers) kun je nú online pre-orderen voor € 25,99. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.