Dubbele wentelteefjes met kaneel en appel

Culy 20 aug 2015 Dessertrecepten

Dit wil je maken: dubbele wentelteefjes met kaneel en appel.

Snijd de korstjes van de boterhammen. Snijd de appel door vieren, verwijder het klokhuis en snijd daarna in dunne plakjes met een kaasschaaf of met een aardappelschilmesje.

Besprenkel de stukjes appel met het sap van de citroen, kaneel en suiker. Zorg dat alle stukjes zijn bedekt. Verdeel de stukjes appel over de vier boterhammen en leg de tweede boterham erop.

Kluts de eieren met de melk op een bord. Haal de boterhammen aan beide kanten, voorzichtig, om en om door het eimengsel. Let daarbij op dat de stukjes appel er niet tussenuit vallen.

Verhit wat roomboter of olijfolie in een koekenpan en bak de wentelteefjes in drie minuten per kant knapperig en bruin. Serveer eventueel met poedersuiker.

Koken met aanbiedingen wentelteefjes3Koken met aanbiedingen wentelteefjes2

Voor 4 personen:

  • 1 appel (Elstar)
  • 8 sneetjes volkoren brood
  • 2 eieren
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel suiker
  • 1/2 citroen
  • 50 ml melk
Reageer op artikel:
Dubbele wentelteefjes met kaneel en appel
Sluiten