Foolproof aioli maken met de staafmixer binnen 30 seconden!
Kijk, hier houden we nou van: aïoli maken (altijd goed) zonder gedoe. Dit is Culy’s ultieme foolproof aïoli recept met een staafmixer, waarmee je binnen 30 seconden klaar bent!
Aïoli maken
Deze heerlijk romige knoflookdip gaat er bij ons altijd wel in. Lekker met stokbrood bij de borrel, als dip voor calamares en natuurlijk onmisbaar bij de patatas bravas. Wil je snel een klassieke variant maken? Gebruik dan dit recept, dat we vonden bij onze collega’s van Food52.
Ook lekker: maak eens aioli met een twist!
Supersnel aïoli-recept in 30 seconden
- Doe 1 eidooier in een kom samen met 3 fijngehakte knoflookteentjes en het citroensap. Wil je je aioli niet té zuur maken? Voeg dan een klein scheutje augurkenzuur toe in plaats van citroensap.
- Zet de staafmixer (een multimesje werkt het best) in de kom. Schenk vervolgens de olie in de kom.
- Houd de staafmixer stevig op de bodem en zet het apparaat aan. Vervolgens zal de dikke emulsie langzaam naar boven ‘drijven’. Haal dan de staafmixer voorzichtig naar boven zodat alles goed gemengd wordt.
- Als het goed is, heeft je aïoli nu de dikte van mayonaise en is hij klaar om op smaak te brengen met een beetje zout en peper naar smaak.
Hoe lang zelfgemaakte aïoli bewaren?
Bewaar de saus maximaal 10 dagen in een afgesloten en luchtdicht bakje.
In de koelkast of niet: verrassende trucs om eten te bewaren
Nog meer sausrecepten:
- Altijd fijn: Hollandaisesaus maken doe je zo
- Net als bij de snackbar: de lekkerste knoflooksaus maken
- Lekker dan uit pakjes en zakjes: makkelijk bloemkoolsausje met knoflook en Parmezaanse kaas