Culy Homemade: kip en bloemkool met mangochutney van de bakplaat

Kippendijen met mangochutney en bloemkool, allemaal van de bakplaat. Makkelijker wordt het niet, op recept-gebied! Een snel en makkelijk gerecht voor die dagen dat je met je oogleden op je knieën uit je werk komt. En beretrek hebt.

Bloemkool snijden, rode ui in reepjes snijden, koriander fijnhakken. Veel meer komt er niet bij kijken, ontdekten we bij het bereiden van dit makkelijke recept dat we vonden op de website The Modern Proper.

Je kunt de kip en bloemkool serveren met gekookte rijst of quinoa, of maak er een frisse salade bij. Ook lekker met flatbreads en wat yoghurt trouwens!

Kip en bloemkool van de bakplaat

Kip en bloemkool van de bakplaat

Verwarm de oven voor op 190 graden en zet een bakplaat klaar.

Hussel de bloemkoolroosjes met olijfolie en zout en verspreid ze over de bakplaat. Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Meng de kippendijen ondertussen met flink wat van de mangochutney (de pot mag na dit recept leeg zijn) en zet opzij. Zodra de bloemkool 20 minuten heeft gegaard, schik je de kippendijen ertussen. Bestrijk de kip eventueel met nog wat extra chutney. Zet de bakplaat 30 minuten terug in de oven, tot alles gaar is.

Voor een extra lekker kleurtje kun je de ovenschotel nu nog vijf minuutjes onder de hete grill zetten (aanrader!). Dan wordt alles extra lekker crispy.

Strooi de gehakte koriander en rode ui over de kip en bloemkool en serveer er eventueel nog wat overgebleven mangochutney bij.

Handig voor na het koken: een bakplaat schoonmaken: zo doe je dat (met maar 2 ingrediënten!)

Ovengerechten: kip en bloemkool van de bakplaat

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy Homemade: kip en bloemkool met mangochutney van de bakplaat
Sluiten