Culy Homemade: kikkererwtenspread met honing en tahin

Culy 27 jan 2017 Recepten

Weer eens wat anders dan hummus: deze kikkererwtenspread met honing en tahin is hartig maar ook een beetje zoet. Goddelijk op geroosterd brood.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Giet de kikkererwten af (je hoeft ze niet af te spoelen). Verdeel ze over een bakplaat en besprenkel met wat olie; schud de bakplaat zodat elke kikkererwt een laagje olie heeft. Rooster ze 15 minuten op 180 graden in de oven, schud de bakplaat tussendoor een keertje.

Zorg dat de honing, tahin en ghee zacht zijn (je kunt de ghee bijvoorbeeld even kort smelten in een pannetje op zacht vuur).

Doe de geroosterde kikkererwten in een keukenmachine, chopper of blender en maal een paar minuten fijn. Voeg alle andere ingrediënten toe en blend tot een mooie spread. Als de spread te dik is, voeg dan wat extra gesmolten ghee toe.

Serveer de kikkererwtenspread op geroosterd brood.

kikkererwtenspread met honing en tahinkikkererwtenspread met honing en tahin2

Voor ongeveer 250 gram:

  • 300 gram kikkererwten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 volle eetlepel vloeibare honing
  • 1 volle eetlepel tahin
  • 1/2 theelepel kaneel
  • Zout en peper, naar smaak
  • 4 eetlepels gesmolten ghee (of iets meer), of anders boter
  • Brood om erbij te serveren
Reageer op artikel:
Culy Homemade: kikkererwtenspread met honing en tahin
Sluiten