Redactie
Redactie Recepten 11 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Homemade chocolate chip donuts

“Chocolate chip koekjes. Daar zijn wij echt gek op. Dus waarom ook niet chocolate chip donuts? Dit moet gegarandeerd lekker zijn!” dachten de kokende zusjes van Dekokendezussen.nl.

“De donuts zijn heerlijk luchtig en vullen toch erg goed met de chocolade topping. Deze donuts worden niet op de traditionele wijze bereid maar worden gebakken in de oven. In de Verenigde Staten is dit een grote trend en deze donuts worden daar ‘Fonuts’ genoemd.”

Het recept

Verwarm de oven voor op 175 graden. Gebruik chocolate chips of snijd de chocolade in kleine stukjes. Vet de donut vorm in met wat zachte roomboter.

Pak een kom en zeef de bloem, nootmuskaat, zout, bakpoeder, baking soda in de kom. Roer het even door elkaar. Pak vervolgens een andere kom en hierin hierin ei, magere yoghurt, fijne kristalsuiker, witte basterdsuiker, roomboter en vanille-extract. Mix dit met een handmixer egaal. Plaats vervolgens de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en mix het tot het goed gemixt is. Plaats dan de chocolate chips in de kom en roer het door elkaar.

Pak een spuitzak. Indien je geen spuitzak heb, kan je heel goed een hersluitbare diepvrieszak voor gebruiken. Leg de zak in een maatbeker of een dunne vaas, waar de zak in kan. Sla de bovenrand van de zak om de bovenkant van de maatbeker, zo kan je de zak beter vullen. Vul dan de zak en knip van de onderste punt een klein puntje af. Vul dan elk holletje van de donutvorm met 2/3 van het mengsel.

Plaats de donutvorm in de oven en bak de donuts af in ongeveer 10 minuten. Wanneer je in de donut kan duwen en het veert weer omhoog dan zijn de donuts gaar en goed. Draai de donut vorm om boven een bord en de donuts vallen gelijk uit de donutvorm. Je kan ze daarna gelijk opnieuw invetten, vullen en nog een keer in de oven bakken.

Versieren

Smelt de chocolade au bain marie. Dit doe je door boven een pan met een laagje water een au bain marie te plaatsen of een roestvrijstalen kom. De onderkant van de au bain marie of de roestvrijstalen kom mag niet het water raken. Breng het water aan de kook en plaats de chocolade in de au bain marie of de roestvrijstalen kom.

Wanneer de chocolade volledig gesmolten is, voeg dan de zonnebloemolie toe. We voegen de zonnebloemolie toe om de chocolade dunner te maken. Indien jouw chocolade dun genoeg is om de donuts erin te dippen, hoef je deze stap niet te doen.

Blijf zonnebloemolie toevoegen tot het volgens jou de juiste consistentie heeft. Dip de donuts in de chocolade en versier ze met sprinkles. Laat de chocolade iets opstijven in de koelkast en geniet ervan.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.