Herfstige whisky-cocktail met appel & kaneel

Voor dit herfstige recept breng je whisky op smaak met appel, kaneel en vanille. Lekker zoet, warm en perfect voor koude avonden.

Snijd de appels in partjes en gooi het klokhuis weg. Snijd het vanillestokje verticaal door en breek het kaneelstokje in tweeën. Doe de appelpartjes, kaneelstokjes en het vanillestokje in een grote glazen pot die je luchtdicht dicht kan maken.

Voeg de whisky toe, en zorg dat alle overige ingrediënten onder staan. Draai de deksel op de pot, schud even goed door en zet een paar dagen weg. Na een maand is de whisky echt goed op smaak, maar mocht je niet langer kunnen wachten: na een paar dagen is -ie ook al heerlijk.

Zodra je de whisky wil drinken, zeef je deze. Wil je er zeker van zijn dat er helemaal geen vanillezaadjes meer in zitten, zeef het dan door een koffiefilter. Enjoy!

Bron: Flickr