Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 22 jul 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: pina colada milkshake voor tropische vibes

Restaurant The Fat Pie in Amsterdam (inmiddels gesloten) had ‘m op de kaart staan: de Hennessy Colada. Zeg maar het beste te beschrijven als een pina colada milkshake, maar dan met cognac. Of als de liefdesbaby is tussen een cocktail en een milkshake. We werden op slag verliefd op dit drankje (dat ook prima door kan gaan voor een toetje) en vroegen ze om het recept.

Een traditionele pina colada wordt gemaakt met ananas, kokosmelk en witte rum (of, in een alcoholvrije pina colada, met ananassap). In deze pina colada milkshake gaat cognac, wat ‘m wat extra diepte en warmte geeft. Trouwens ook heel lekker om te doen met vieux, zeg maar de Nederlandse variant van cognac.

Alles over cognac (en vieux!) en hoe je er lekker mee kunt koken

Wij vroegen chef Rein op t’ Root (die inmiddels werkzaam is aan dat andere favoriete adresje van ons, Euro Pizza) om het geheime recept van deze misdadig lekkere pina colada milkshake – ook wel de Henny Colada genoemd. Maak je borst maar nat.

boozy milkshake
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je deze Hennessy Colada

Stap één: zet Conga op van Gloria Estefan.

Maak eerst de Secret Colada Syrup: verwarm in een pannetje de suiker met het water en het takje rozemarijn. Als de suiker is opgelost en je een hete siroop hebt, gooi je die op de ananas. Giet de kokosmelk erop en meng het met een staafmixer.

Doe daarna de ingrediënten voor de Hennessy Colada in een blender en mix de boel flink door elkaar. Serveer met een rietje in een plastic beker. Een hoog glas mag ook.

Recept en ontwikkeling: Chef Nick N. Palm

Hennessy Colada
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.