Culy Homemade: Halloumi-wraps met hot honey, paprikasalsa en tzatziki
Wraps zijn onze ultieme go to-maaltijd wanneer we geen tijd – of zin – hebben om te koken. Deze halloumi-wraps met hot honey zijn een schot in de roos en net even anders dan je gewend bent.
Door de halloumi in honing te bakken worden ze heerlijk sticky en smaakvol. Omdat halloumi van zichzelf niet bijzonder veel smaak heeft, spicen we ‘m letterlijk en figuurlijk op met wat crispy chili-olie. Zie het als een snelle variant van hot honey die minstens zo lekker is.
Culy Homemade: rokerige ovenschotel met halloumi en kerstomaat
Heb je toevallig een potje hot honey in de kast staan? Schroom dan niet deze te gebruiken! Dit gerecht is super lekker om warm te eten, maar kun je ook uitstekend voorbereiden en onderweg meenemen als koude snack.
Bereidingswijze halloumi-wraps met hot honey
- Meng voor de salsa de gegrilde paprika, de tomaat, de gehakte peterselie, het sap van 1/2 limoen, de olijven en de olijfolie door elkaar heen. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de halloumi in dikke plakken. Bak in een koekenpan op hoog vuur tot ze goudbruin zijn.
Draai het vuur uit en voeg direct de honing en de olie van de crispy chili–olie toe. Meng alles goed door elkaar heen tot het goedje blijft plakken aan de kaas. - Verwarm de tortilla’s kort zodat ze makkelijk op te rollen zijn.
- Smeer de tortilla’s in met een flinke lepel tzatziki, wat blaadjes sla, een paar plakken halloumi, wat van de salsa en extra plakjes olijven.
- Rol de wrap op en zorg dat de bovenkant open blijft.
- Schep bovenop de halloumi-wraps nog wat tzatziki en voeg eventueel extra toppings naar keuze toe.
Meer wraprecepten:
- 7x wraps met kip voor ieder moment van de dag
- Culy Basics: wraps met gehakt zonder pakjes of zakjes (Tex-Mex)
- Culy Homemade: crispy kipwrap met honingmosterdsaus (nog beter dan die van de Mac!)