Redactie
Redactie Dessertrecepten 27 jul 2012
Leestijd: 1 minuut

Witte chocolade brownies

Deze goddelijke witte chocolade brownies kwamen wij tegen op de geweldige blog Chicks Love Food. Een absolute aanrader deze site; de twee eigenaresses bloggen regelmatig over hun culinaire avonturen en heerlijke recepten.

Verwarm je oven voor op 175 graden. Doe de bloem, suiker, vanille in een keukenmachine en mix door elkaar (een handmixer werkt ook). Voeg een voor een de eieren toe en blijf door mixen. Laat het mengsel even staan.

Breek dan 300 gram van de chocolade in stukken, doe dit samen met de boter in een steelpannetje en laat op heel laag vuur smelten. Let op: de andere 100 gram van de witte chocolade hak je in stukjes en zet je weg.

Schenk het chocolademengsel bij het andere mengsel en mix dit goed door elkaar. Schep als laatst de stukken noten en stukjes witte chocolade door het mengsel heen. Giet het mengsel in een brownie bakblik en leg wat hele pecannoten bovenop het mengsel.

Plaats het bakblik in de oven en bak de brownie in zo’n 25 minuten gaar, tot de bovenkant een stevig korstje heeft gekregen. Haal het blik dan uit de oven en laat afkoelen. Snijd de brownie in mooie vierkantjes en serveren maar.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.