Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 6 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: gnocchi met tomatensaus, mozzarella en oregano

We kunnen er zo naar verlangen: een hartverwarmende pan eten. Deze gnocchi met tomatensaus, mozzarella en oregano is daar het ideale voorbeeld van. Alsof de ingrediënten je een dikke groepsknuffel geven als je er een hap van neemt, zo opbeurend is dit eenpansgerecht.

In Italië tref je dit gerecht aan onder de naam gnocchi alla sorrentina. Dat verwijst op zijn beurt naar Sorrento, de stad in het Italiaanse Campania. Door de zuidelijke ligging van die streek krijgt verse basilicum daar de kans om in grote getale te groeien, iets wat in ons klimaat niet altijd het geval is. Daarom maken we het gerecht hier met verse oregano, een iets winterbestendig kruid. Ook lekker!

Gnocchi met tomatensaus en mozzarella
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Gnocchi met tomatensaus, mozzarella en oregano

Begin met de tomatensaus. Heb je een ovenbestendige pan? Gebruik deze dan en verhit een scheut olijfolie op medium vuur en fruit de knoflook aan tot deze lichtbruin is. Voeg de passata, de tomaten en de rode wijn toe, roer goed en dek de pan af. Laat zo 30 minuten op laag vuur pruttelen en voeg water toe als je ziet dat de saus te veel vocht verliest. Proef en breng op smaak met een snuf suiker en zoveel zout en peper als je lekker vindt.

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Kook tijdens het inkoken van de saus de gnocchi volgens de verpakking. Giet af en voeg de gnocchi toe aan de pan met de tomatensaus. Schep voorzichtig alles door elkaar. Zet de pan nu in de oven (of stort de inhoud van de pan in een ovenschaal als je geen ovenbestendige pan hebt).

Rasp een laagje Pecorino over de oppervlakte van de ovenschaal en voeg de mozzarella en de oregano toe. Dek af met aluminiumfolie.

Zet gedurende 10 minuten in de warme oven en daarna nog 3 minuten onder de grill. Serveer de gnocchi met tomatensaus onmiddellijk.

Gnocchi met tomatensaus en mozzarella
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.