Culy Homemade: gezonde bloemkoolsoep (met een Aziatisch tintje)
Wij zijn van mening dat een gezonde soep de beste remedie is tegen dagen waarop het leven een opgave lijkt. Je warmt er van op, je krijgt een instant vitamineboost en je smaakpapillen hebben alle reden om tevreden te zijn. Deze gezonde bloemkoolsoep met een Aziatisch tintje is daar het perfecte voorbeeld van.
Wij werken deze gezonde soep graag af met wat verse koriander, maar als je het ākoriander-smaakt-naar-zeepā-gen bezit, skip deze stap gerust, of vervang door peterselie of munt.
Gezonde bloemkoolsoep met een Aziatische twist
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat en voeg er een scheut sesamolie, het kerriepoeder en de kurkuma aan toe. Schep door elkaar en rooster 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Verwarm tegen het einde van de 15 minuten een scheutje sesamolie in een grote pan op het vuur en bak de ui, knoflook en gember tot ze heel lichtbruin kleuren. Schep nu 3/4 van de geroosterde bloemkool bij de pan en roer door elkaar. Voeg er de groentebouillon en de citroengrasstengel aan toe en laat inkoken.
Vis na 15 minuten het citroengras eruit en mix de soep tot een gladde massa. Roer er vervolgens de sojasaus, de limoenrasp en de kokosmelk door en proef. Voeg eventueel wat extra sojasaus toe.
Schenk de bloemkoolsoep in kommen en verdeel er de resterende gegrilde bloemkool over. Werk af met sesamzaadjes, een kneepje Sriracha en verse koriander. Serveer met een partje limoen.
Meer lekkere soepen?
- Culy Homemade: snelle wortelsoep met munt en dukkah
- Indische bakso (soep met rijstnoedels en kippenballetjes)
- Culy Homemade: courgettesoep met doperwten, ricotta en zwarte olijf