Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 16 mrt 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: gevulde puntpaprika met Cubaanse picadillo

Picadillo is een Cubaans vleesgerecht met gehakt, specerijen, olijven en tomaten. Het is zo’n typisch familiegerecht waarvan elke familie een eigen versie heeft. In de Culy-familie kiezen we ervoor om de picadillo in geroosterde puntpaprika te serveren. Staat dat niet leuk?

In sommige recepten voor picadillo gaan er naast gehakt en olijven ook rozijnen en/of kappertjes in de pan. Om dit recept zo simpel mogelijk te houden, deden we dat hier niet. Maar hou je van een extra zuurtje en/of zoetje, hou je dan vooral niet in.

Je zou de gevulde puntpaprika trouwens niet alleen bij rijst, maar ook bij aardappelpuree of refried beans kunnen serveren.

De lekkerste gerechten uit Cuba

> Make it vegan! Maak dit gerecht vegan door het gehakt te vervangen door vegan gehakt. Tip: de knappe koppen van de Beyond Burger hebben nu ook Beyond Meat Mince.

Gevulde puntpaprika's met ubaanse picadillo
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Gevulde puntpaprika met Cubaanse picadillo

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de puntpaprika’s overlangs en verwijder de zaadjes, maar laat de groene steeltjes eraan zitten. Leg ze in een ovenschaal en druppel er wat olijfolie over. Zet ze gedurende 10 minuten in de warme oven.

Maak ondertussen de picadillo.

Fruit hiervoor de ui, knoflook en laurierblaadjes aan in een scheut olijfolie op medium vuur. Voeg er – zodra de uien glazig zijn – de groene paprika aan toe. Laat even meebakken en voeg het gehakt toe. Bak tot dit gaar is. Voeg alle andere ingrediënten toe en laat op medium vuur pruttelen. Laat inkoken tot een dikkere massa.

Haal de puntpaprika’s uit de oven en verdeel het gehaktmengsel erover. Zet nog eens 10 minuten in de warme oven.

Kook ondertussen de rijst. Serveer de gevulde puntpaprika’s met rijst.

Gevulde puntpaprika's met Cubaanse picadillo
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.