Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Recepten 4 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: gevulde paprika met mozzarella, ansjovis en olijven

Wedden dat je spontaan gaat watertanden bij de eerste aanblik van dit gerecht? Eerst rooster je de paprika, waarna je deze vult met spinazie en mozzarella. Vervolgens top je het gerecht af met ansjovis, olijven en panko (voor dat krokante korstje). Je voelt je net een kind in de hartige snoepwinkel. En, we beloven, dat gevoel houd je tijdens het opeten van dit gerechtje.

Paprika’s roosteren

Met geroosterde paprika’s kun je heel moeilijk doen, maar voor dit recept is dat helemaal niet nodig. Gebruik bijvoorbeeld een tang om de paprika in het gasfornuis te houden of leg de paprika ingepakt als een pakketje in de barbecue. Geen BBQ voor handen? In dit gerecht kun je de paprika gewoon in een zeer hete oven te schuiven om die specifieke roostersmaak (en look) te krijgen!

Roosteren is trouwens een techniek die je nog voor veel meer gerechten kunt toepassen. Probeer het eens in dit gerecht of met de geroosterde paprika’s met granaatappelmelasse en dukkah van Nigella of de Thaise geroosterde paprika’s met korianderzaad en limoen of salade met geroosterde paprika, kappertjes en Parmezaan.

Gevulde paprika met mozzarella
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

Gevulde (geroosterde) paprika met mozzarella, ansjovis en olijven

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de paprika’s over de lengte door de helft. Snijd eventuele dikke witte zaadlijsten weg en tik de zaadjes uit de paprika. Het steeltje mag je eraan laten zitten, dat staat juist leuk. Zet in de oven voor 20 minuten totdat de randjes bruin beginnen te kleuren.

Roerbak ondertussen de spinazie met een snufje zout totdat het voor de helft geslonken is. Zet het vuur uit.

Zet de oven op 200 graden.

Nu kun je de gevulde paprika’s gaan maken: haal de paprika’s uit de oven – let op: heet!- en vul eerst met de spinazie, vervolgens met de mozzarella en daarna met ansjovis en olijven. Besprenkel met de panko en peper. Zet nog 10 minuten in de oven totdat de mozzarella is gesmolten en de panko mooi bruin is gekleurd.

Verdeel de blaadjes basilicum over het gerecht en dien op.

Gevulde paprika met mozzarella
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

Oh, en maak jij één van onze recepten klaar? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.