Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 31 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: gevulde eieren met zalm, mierikswortel en ingelegd mosterdzaad

Gevulde eieren hoeven echt niet zo suf te zijn zoals vaak wordt gedacht. Hiermee kun je namelijk eindeloos variëren, denk aan deze gevulde eieren met zalm bijvoorbeeld. Lekker met mierikswortel, ingelegd mosterdzaad en dille.

Nog op zoek naar een makkelijk gerecht voor een feestje of tijdens de feestdagen? Dan moet je zeker eens deze gevulde eieren met zalm proberen. Want deze lekkernij zet je met een beetje voorbereiding binnen 10 minuten op tafel.

Gevulde eieren met zalm
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Poor man’s caviar

We maken deze gevulde eieren met zalm af met poor man’s caviar, ook wel bekend als ingelegd mosterdzaad. Dat is weer helemaal hot en ontzettend makkelijk om zelf te maken. Dit zorgt niet alleen voor een fancy look, maar ook voor een knapperige textuur die perfect past bij het zachte eitje.

Zo maak je de gevulde eieren met zalm, mierikswortel en ingelegd mosterdzaad

Begin minimaal één dag van te voren aan de gevulde eieren door het maken van het ingelegde mosterdzaad.

Zet een steelpannetje op het vuur met het mosterdzaad, water, de rijstazijn, suiker en het zout. Breng aan de kook en laat het 45 minuten op laag vuur pruttelen.

Giet daarna het mosterdzaad in een steriele pot en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar het ingelegde mosterdzaad in de koelkast voor minimaal één dag en maximaal één maand.

Begin de dag erna met het maken van de gevulde eieren. Breng als eerst water met 1/2 theelepel baking soda aan de kook in een grote pan, want zo zijn de eieren makkelijker te pellen. Voeg de eieren toe en laat ze 8 minuten koken. Laat ze daarna goed schrikken in koud water, zodat je in één keer de schil eraf krijgt.

Pel de eieren voorzichtig (!) en halveer ze over de lengte. Schep met een klein theelepeltje het eigeel uit de eieren en doe dat in een kom. Voeg mierikswortel, mosterd, mayonaise, citroensap, paprikapoeder, zout en peper toe aan de kom en meng tot een glad geheel.

Vul daarna alle eieren voorzichtig met de vulling. Ook deze stap kun je van tevoren doen.

Versier als laatst de gevulde eieren met een plakje zalm met daar bovenop het ingelegde mosterdzaad en een takje dille. Maak eventueel af met een snuf viking zout.

Gevulde eieren met zalm
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Meer gevulde eieren:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.