Redactie
Redactie Diner 22 jan 2012
Leestijd: 1 minuut

Gekoelde macadamianotensoep

Deze gekoelde macadamianotensoep heeft een hele bijzondere smaak en is een perfecte amuse in een mooi meerdere gangen diner. 

Verwarm de oven voor op 180’C en verdeel 2 eetlepels van de noten over de bakplaat en rooster ze tot ze goudbruin zijn. Hak fijn en bewaar ze. Doe de aardappel, prei, ui en bouillon in een grote steelpan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes koken tot de aardappel gaar is. Neem de pan het vuur en laat licht afkoelen.

Voeg de rest van de macadamianoten toe en pureer de soep in gedeelten glad in de keukenmachine (met de staafmixer gaat het ook goed). Roer er de room door en breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen en zet dan in de koelkast om door en door koud te laten worden.

Serveer gekoeld in glaasjes of kommetjes, besprenkel met wat hazelnoot- of walnootolie en bestrooi met de geroosterde noten.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.