Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 21 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy homemade: gekaramelliseerde witlof met five spice-honing en bier

Witlof maak je zo saai of spannend als je zelf wil. Eén ding is zeker: deze bittere bladgroente is onze go to voor een doordeweekse dag. Dit recept van gekaramelliseerde witlof met five spices-honing en bier bewijst opnieuw dat lekker eten niet moeilijk hoeft te zijn. Dit maaltje staat namelijk al binnen 20 minuten op tafel én is ook nog eens oersimpel om te maken. De anijsachtige smaak van de five spice, het zoetje van de honing en het bittere van de bier zorgt voor een smaakbom van jewelste.

Zo simpel, maar óh-zo lekker. Dit gerecht kun je serveren met gekookte aardappelen voor een érg lekker AVG’tje. Maar het werkt ook goed als bijgerecht. Tijdens een shared dining diner bijvoorbeeld.

Het five spice-mengsel is gemakkelijk zelf te maken. Maar gelukkig zijn al onze favoriete kruiden tegenwoordig ook in de supermarkt (en in de toko) te vinden.

Make lof, not war: 6 x lekkere recepten met witlof

Witlof met five spice honing en bier
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Gekaramelliseerde witlof met five spice-honing en bier

Smelt de boter met één theelepel five spice in een koekenpan op zacht vuur. Bestrooi de stronken witlof met 1 theelepel five spice. Voeg toe aan de pan met de snijkant omlaag.

Bak op hoog vuur voor zo’n 5 minuten. Draai de witlof halverwege om, zodat de stronken niet aanbranden.

Meng ondertussen de honing met de laatste theelepel van de five spice. Druppel de honing over de witlof. Zorg dat de snijkant omhoog wijst. Hierdoor komt de honing goed tussen de bladeren. Bak op zacht vuur voor zo’n 5 minuten.

Draai het vuur omhoog zodra de groente bijna gaar is. Blus de pan af met een scheut bier en leg het deksel op de pan. Stoof de stronken kort gaar.

Verwijder de gekaramelliseerde witlof uit de pan en presenteer op een mooie schaal. Laat de saus nog even kort indikken en giet daarna over de witlof.

Witlof met five spice honing en bier
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Meer recepten voor doordeweeks:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.