Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 9 okt 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: pasta met héél veel kleine gehaktballetjes in tomatensaus

Het lekkerste aan pasta met gehaktballetjes in tomatensaus is als je bij elke hap pasta ook een hapje gehaktbal hebt. Dus waarom niet gewoon héél veel kleine (!) gehaktballetjes maken, voor bij de pasta? 

Dat wordt draaien

Soms kom je van die ideeën tegen waarvan je denkt: waarom heb ik dat niet eerder bedacht? Dit is er zo één. Heel veel kleine gehaktballetjes maken, zodat je bij elke hap pasta lekker veel meatball hebt. Met deze orechiette (of andere schelpjespasta) werkt dat perfect.

Toegegeven: het is iets meer werk om allemaal kleine balletjes te draaien (maak ze trouwens niet groter dan een muntje van 10 eurocent), maar eenmaal in de pan zijn ze zó gaar. Bovendien kun je de pan lekker heen en weer schudden en bakken ze zo aan alle kanten bruin.

> Liever de oven het werk laten doen? Maak gehaktballetjes uit de oven (mét tomatensaus)

kleine gehaktballetjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Pasta met heel veel gehaktballetjes in tomatensaus

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de tomatensaus. Gebruik je favoriete recept, bijvoorbeeld deze.

Kneed het gehakt los en meng met de ui, knoflook, tijm en rozemarijn. Breng op smaak met zout en flink veel zwarte peper. Draai er hele kleine gehaktballetjes van en leg ze opzij. Verhit wat olie in een pan en bak de balletjes tot ze mooi bruin zijn.

Meng de kleine gehaktballetjes met de pasta en de saus. Maak af met wat verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.

Meer recepten met gehaktballen en tomatensaus:

pasta met heel veel kleine gehaktballetjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy Nancy van Batenburg voor Culy

Food52

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.