Redactie
Redactie Diner 25 sep 2014
Leestijd: 1 minuut

Gegrilde kip met garam masala, ingemaakte ui en muntolie

Deze kip met garam masala van Cuisine de Clementine is makkelijk en snel te maken, en door de ingemaakte ui en muntolie ook nog eens een feestje om op te eten. Maak de marinade en ingemaakt ui een avond van tevoren en je hebt dit geurende gerecht in no time op tafel. 

Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de komkommer doormidden en verwijder met een lepel de zachte binnenkant. Snijd de komkommer vervolgens in dunne plakken. Doe de ui en komkommer in een bakje en giet er de azijn overheen totdat ze helemaal onder staan. Strooi er wat zout overheen en laat rusten (minimaal 30 minuten, maar het liefst een hele nacht).

pickles

Maak de marinade voor de kip: meng in een kom twee eetlepels olijfolie, de garam masala, knoflook, gember, honing, zout, peper en twee eetlepels yoghurt. Snijd de kip in stukken en laat deze marineren in het mengsel (ook weer minimaal 30 minuten, maar het liefst een hele nacht).

Pureer de muntblaadjes met ongeveer 75 ml olijfolie en een snuf zout met je staafmixer of blender. Verhit een grilpan (of gril de kip & tortilla’s op de BBQ, ook heel lekker!) en bak de kip op hoog vuur gaar. Verwarm de tortilla’s kort in een pan. Serveer de kip op een tortilla met een schep Griekse yoghurt, de ingemaakte ui & komkommer en muntolie. Besprenkel met wat chilipepers. Heerlijk!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.