Redactie
Redactie Diner 7 okt 2012
Leestijd: 1 minuut

Gamba’s met gegrilde paprika’s

Deze prikkers met gamba’s en gegrilde paprika is perfect als amuse, snack of voorgerecht.

Verhit in een pan de olie en bak hierin de garnalen met de uitgeperste knoflook. Houd 2 eetlepels witte wijn apart en voeg de rest toe aan de garnalen. Verhit de garnalen 2-3 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Laat de gegrilde paprika uitlekken en doe de helft ervan in een keukenmachine met de achtergehouden wijn, een paar blaadjes verse peterselie en de amandelen. Mix tot een egale, maar nog wel crunchy saus.

Rijg de overgebleven paprika aan de prikkers. Verdeel de saus over de borden. Leg er de garnalen en de paprikaprikkers op. Garneer met peterselie.

Dit recept is afkomstig uit het Saclà kookboek.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.