Redactie
Redactie Recepten 17 aug 2021

Culy Homemade: Eton mess met bramen, kersen, frambozen & hazelnoten

Hoewel een prachtig versierd frambozentaartje er schitterend uitziet, blijken de meest rommelige desserts toch vaak het lekkerst. Zo ook de Britse Eton mess met slagroom, vruchten en meringue.

De klassieke versie van Eton mess wordt gemaakt met verse aardbeien, maar je kunt uiteraard variëren en kijken welk fruit er op dat moment in het seizoen is. Daarnaast kun je ervoor kiezen kant-en-klare meringues te gebruiken, of ze zelf te maken. It’s up to you! 

Wij maakten de meringue zelf en kozen voor bramen, kersen, frambozen en wat fijngehakte geroosterde hazelnoten.

Eton mess
Bron: Culy

Eton mess met bramen, kersen, frambozen & hazelnoten

Meng de vruchten door de suiker en zet apart, laat een uurtje ‘marineren’. Klop de slagroom lobbig.

Breek met je handen de meringues in kleine brokjes van verschillende grootte. Je kunt het gerecht op verschillende manieren presenteren: alle ingrediënten los van elkaar, alles met elkaar gemengd, of laagjes maken van meringue-room en vruchten.

Top de Eton mess af met de fijngehakte hazelnootjes. Enjoy!

Meer zomerse toetjes?

O, en maak jij één van onze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy Homemade: Eton mess met bramen, kersen, frambozen & hazelnoten
Sluiten