Redactie
Redactie Eieren 30 mrt 2013
Leestijd: 1 minuut

DIY: geheime boodschap in een eitje

Deze DIY is geweldig voor tijdens Pasen. Een geheime boodschap voor op de paastafel, verstopt in een leuk eitje! Via de leuke blog Poppytalk.

Benodigdheden

– Eieren
– Naald
– Pen
– Stukje papier
– Verf
– Klein doosje

Zo ga je te werk

Maak, met behulp  van een naald, twee kleine gaatjes in de onderkant en bovenkant van een ei. Het gaatje in de onderkant (dus de bolle kant) van het ei mag iets groter zijn, waardoor je het ei makkelijker kan uitblazen. Let er op dat er wel een klein stukje papier door het gaatje moet, maar maak het gaatje ook weer niet te groot zodat het je verrassing niet verraad. Laat de inhoud van het ei uit het gaatje lopen, en help door de inhoud eruit te blazen. Blaas niet te hard, anders komt er te veel druk op het eischaal te staan en breekt het.

Houd het ei onder kraan zodat zowel de buitenkant als de binnenkant een beetje schoongespoeld wordt. Natuurlijk moet je hier ook weer voorzichtig zijn, zodat de schaal van het ei niet breekt. Laat het ei goed drogen en verf daarna met bijvoorbeeld aquarelverf.

Schrijf op een dun strookje papier een boodschap en rol deze strak op.  Stop de boodschap in het ei, gebruik hiervoor het grootste gaatje. Verpak het eitje in een mooi doosje en voilà, een boodschap in een eitje!

Bron: Poppytalk

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.