Redactie
Redactie Diner 28 mei 2012
Leestijd: 1 minuut

De lekkerste BBQ hamburgers à la Oil & Vinegar

De lekkerste bbq hamburgers volgens Oil & Vinegar! Let the barbecue season begin…

J-burger:

Hak 2 sneetjes oud witbrood zonder korst fijn in de keukenmachine. Meng het met 400 gram half-om-half gehakt en 3 eetlepels gehaktkruiden. Vorm vier hamburgers en druk ze stevig aan. Bak ze op de barbecue in 15 minuten gaar. Lekker met knoflookmayonaise.

Kipburger:

Maal 400 gram kipfilet in een keukenmachine fijn en meng met 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel mayonaise, 1/2 theelepel sambal, 3 theelepels kipkruiden, peper en zout. Vorm met vochtige handen vier burgers. Besmeer de burgers met olijfolie en bak ze in vijf tot tien minuten gaar. Serveer met pittige mayonaise.

Visburger:

Rasp 250 gram wortel en maal 300 gram kabeljauwfilet fijn in een keukenmachine. Voeg de wortelrasp, 1 ei, 1 eetlepel viskruiden, peper en zout toe. Vorm met vochtige handen vier burgers. Wentel de burgers eerst door een losgeklutst ei en daarna door paneermeel. Verhit een pan met olijfolie. Bak de burgers in 15-20 minuten gaar. Lekker met wasabi.

Veggie burger:

Scheur 150 gram pitabrood in stukken en week in water. Knijp het brood goed uit. Maal in een keukenmachine 400 gram kikkererwten uit blik met het brood, 2 fijngehakte tenen knoflook, een halve sjalot fijngesnipperd, 1 fijn gesneden chilipeper en 2 eetlepels Mediterrane kruiden. Voeg 1 eetlepel olijfolie, het sap van een halve citroen, peper en zout toe.

Snijd drie bosuitjes in fijne ringen en kneed door het mengsel. Zet het mengsel 30 minuten in de koeling. Vorm als het mengsel koud is acht burgers en haal de burgers door bloem heen. Verhit olijfolie en bak in 5 minuten bruin. Serveer met tzatziki.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.