Redactie
Redactie Drankjes 30 dec 2014
Leestijd: 1 minuut

De 5 lekkerste drankjes met bubbels

Oud & Nieuw zonder bubbels? Dat gaat er bij ons niet in. Of het nu champagne, prosecco, cava of cremante is, ze zijn het boegbeeld van feestelijkheid en de jaarwisseling en mogen niet ontbreken.

Culy zette de 5 lekkerste drankjes met bubbels op een rij, van de klassieke Bellini tot de populaire mimosa.

Wil je alleen de bubbels zelf serveren? Kijk hier voor tips van Mr. Vino bij het kiezen van de geschikte bubbel. Serveer ze met een framboosje, suikerrandje of een takje lavendel. Ook dat is altijd goddelijk en staat even feestelijk.

Champagne cocktail

Leg een suikerklontje op de bodem van een flute en besprenkel met een klein scheutje Angostura bitter. Vul het glas met champagne of een andere mousserende wijn en serveer met citroenrasp.

Barbotage

Giet één eetlepel cognac en Grand Marnier in een champagne flute en vul met champagne.

Peach Bellini

Een klassieker en ó zo lekker… Schenk gelijke delen perziksap en prosecco in een champagne flute en serveer gelijk.

Bellini cocktail recept
Getty

Sweet champagne lemonade

Pers het sap van één citroen uit en meng met 15 milliliter agavesiroop. Mix met een glas prosecco en roer god door. Serveer met ijsblokjes en eventueel stukjes fruit op de rand van het glas.

Mimosa

Vul een flute voor 2/3 met vers geperste jus d’orange en 1/3 deel champagne (of een andere bubbel). Vervang voor een extra bittertje een deel van de jus d’orange door het sap van bloedsinaasappels.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.